بازیخوانى‌ حجازى‌ «ستودنی» بود، اما تغییر روش‌ قطبى‌ «جواب» داد - پرسپولیس زلزله محبوب هر چی دله

بازیخوانى‌ حجازى‌ «ستودنی» بود، اما تغییر روش‌ قطبى‌ «جواب» داد

 
بازى‌ براى‌ دو تیم‌ با روشى‌ مشابه‌ شروع‌ شد، تشابهى‌ نه‌ به‌ لحاظ‌ آرایش‌ تیمى‌ که‌ به‌واسطه‌ استراتژى‌ و تفکرات‌ حاکم‌ بر بازی. هم‌ پرسپولیس‌ و هم‌ استقلال‌ با عنایت‌ به‌ توانایى‌هاى‌ تیم‌ مقابل‌ در عمق، «عمق» را بسته‌ بودند و هر دو تیم‌ با کسب‌ اطلاع‌ از نیت‌ حریف‌ دال‌ بر تصاحب‌ فضاى‌ پشت‌ سر مدافعان‌ راست‌ و چپ‌شان‌ «نفوذ» از کناره‌ها را برایشان‌ ممنوع‌ کردند. شباهت‌ها اما به‌ توصیه‌هاى‌ دفاعى‌ خلاصه‌ نمى‌شد که‌ در فاز حمله‌ نیز برنامه‌ سرخابى‌ها را مشابه‌ یافتیم. آرى‌ ارسال‌ پاس‌هاى‌ بلند و قطرى‌ به‌ منظور زورآزمایى‌ سرعت‌ برهانى‌ و سماجت‌ نیکبخت‌ و حرکت‌هاى‌ انفجارى‌ مجیدى‌ و خلیلى‌ در طرفین‌ زمین‌ مسابقه‌ و با صف‌ مدافعان، یگانه‌ توصیه‌ واضح‌ مربیان‌ هر دو تیم‌ در وقت‌ اول‌ دربى‌ شصت‌وسوم‌ بود.
در این‌ بین‌ یگانه‌ فرق‌ شاید این‌ بود که‌ وقتى‌ استقلالى‌ها توپ‌ را از دست‌ مى‌دادند، فورى‌ تا زمین‌ خودى‌ عقب‌ مى‌کشیدند درحالى‌ که‌ پرسپولیسى‌ها پرس‌ را از یک‌سوم‌ دفاعى‌ حریف‌ شروع‌ مى‌کردند.
1
با شروع‌ نیمه‌ دوم، استقلال‌ انرژى‌ ذخیره‌ شده‌ در وقت‌ اول‌ مسابقه‌ را آزاد کرد. هر دو تیم‌ شعاع‌ حرکتى‌ مدافعان‌ کنارى‌ خود را افزایش‌ دادند، با این‌ حال‌ تیمى‌ که‌ از عمق‌ به‌ گل‌ رسید استقلال‌ بود که‌ باید این‌ گل‌ را مدیون‌ جایگیرى‌ غلط‌ «رودباریان» و تیزهوشى‌ امید روانخواه‌ بداند. هافبک‌ ریزنقشى‌ که‌ بعد و قبل‌ از گل‌ بیشترین‌ سهم‌ را در تخریب‌ بازى‌ روان‌ و تکضرب‌ همکارانش‌ داشت، شاید به‌واسطه‌ این‌ گل‌ باارزش‌ بتواند از گزند منتقدان‌ در امان‌ بماند، اما تردیدى‌ نیست‌ که‌ حجازى‌ هم‌ از کیفیت‌ حضور امید در برنامه‌هاى‌ گروهى‌ رضایت‌ نداشت‌ و از همین‌ رو بود که‌ به‌ عنوان‌ نخستین‌ گزینه‌ تعویضى‌ او را بیرون‌ کشید و لطفى‌ را به‌ میدان‌ فرستاد.
تعویض‌ لطفى‌ البته‌ پاسخ‌ تاکتیکى‌ نیمکت‌ استقلال‌ بود به‌ تعویض‌ فراز فاطمی. وقتى‌ قطبى‌ هافبک‌ باتجربه‌اى‌ چون‌ عباس‌ آقایى‌ را مسخ‌ بازى‌ دید و متوجه‌ شد که‌ به‌ علت‌ تراکم‌ پسران‌ آبى‌ در عمق‌ باید جریان‌ بازیسازى‌ را به‌ کناره‌ها ببرد، مهاجم‌ بلند قد را آورد تا روى‌ سانترها و توپ‌هاى‌ بلند تأ‌ثیر بگذارد و احتمال‌ استفاده‌ از ضربات‌ سوم‌ را توسط‌ خلیلى‌ و باقرى‌ و نیکبخت‌ که‌ در هنگام‌ حمله‌ اضافه‌ مى‌شدند، افزایش‌ دهد.بازیخوانى‌ حجازى‌ ستودنى‌ بود، اما تغییر روش‌ قطبى‌ جواب‌ داد و درحالى‌ که‌ چشم‌ پرنده‌ها به‌ فاطمى‌ بود سانتر رضایى‌ توسط‌ خلیلى‌ که‌ از پشت‌ سر آمد و اضافه‌ شد قطع‌ گردید تا امتیازها میان‌ هر دو مدعى‌ تقسیم‌ شود.
2
استقلال‌ با توجه‌ به‌ انبوه‌ مصدومان‌ و مشکلات‌ روحى‌ - روانى‌ بازیکنانش‌ «طراحی» بهترى‌ براى‌ این‌ مسابقه‌ داشت، با این‌ حال‌ پرسپولیس‌ هم‌ نشان‌ داد که‌ حتى‌ در مسابقه‌اى‌ با این‌ سطح‌ از حساسیت‌ نیز قادر است‌ خود را به‌ بازى‌ برگرداند و گل‌ خورده‌ را تلافى‌ کند.
در جمع‌ پسران‌ آبى‌ «مسئولیت‌پذیری» به‌ نحوى‌ افزایش‌ یافته‌ بود که‌ بارها و بارها شاهد مشارکت‌ فرهاد مجیدى‌ و آرش‌ برهانى‌ در امور تدافعى‌ بودیم. هم‌چنین‌ «اعتماد به‌ نفس» و روحیه‌ مبارزه‌جویى‌ نیز به‌ این‌ تیم‌ بازگشته‌ و طالب‌لو و صادقى‌ که‌ پیش‌ از این‌ «مظاهر استرس» نامیده‌ مى‌شدند، چنان‌ آماده‌ نشان‌ دادند که‌ بى‌گمان‌ اگر اینگونه‌ باقى‌ بمانند استقلال‌ ظرف‌ هفته‌هاى‌ آتى‌ به‌ جمع‌ صدرنشینان‌ بازخواهد گشت. با این‌ مساوى‌ افسانه‌ شکست‌ناپذیرى‌ پرسپولیس‌ مدل‌ قطبى‌ هم‌ به‌ قوت‌ خود باقى‌ ماند، منتها چون‌ روى‌ کاغذ حکم‌ به‌ برترى‌ سرخپوشان‌ مى‌دادند و این‌ تیم‌ از هر جهت‌ شرایط‌ بهترى‌ به‌ نسبت‌ رقیب‌ دیرینه‌اش‌ داشت‌ لذا مى‌توان‌ اینطور نتیجه‌ گرفت‌ که‌ بهره‌هاى‌ این‌ مساوى‌ براى‌ حجازى‌ و یارانش‌ بیشتر از پرسپولیس‌ بود.